Az elmúlt hetekben, hónapokban folyamatosan bizakodtunk abban, hogy a koronavírus-járvány helyzet javulása miatt sikerül megrendeznünk az év legjobban várt körmendi rendezvényét, a Körmendi Napokat. Mivel azonban a veszély még nem múlt el, és a Magyar Kormány rendezvényekre vonatkozó szabályozásai is szűkebbre szabják a lehetőségeinket, ezért az a döntés született, hogy 2020-ban egy, a korábbi éveknél jóval kisebb esemény kerül csak megrendezésre.

Az idei évben a létszámkorlátozás miatt elmarad a csónakfelvonulás és a tűzijáték, valamint a Szabadság téri koncertek biztonságos, jogszabályoknak megfelelő lebonyolítását sem tudjuk megoldani. Kizárólag azok a programok kerülnek megrendezésre, ahol a korábbi évek tapasztalatai alapján nem jelent problémát a jogszabályokban előírt távolságtartási és higiéniás előírások biztosítása, valamint az 500 fős létszámlimit betartatása. A részletes programokról hamarosan tájékoztatókat fogunk közzétenni.

Szerettük volna, ha idén augusztusban is együtt ünnepelhettek volna a körmendiek a város ikonikus pontjain, jelen pillanatban azonban az itt élő emberek egészségének a megvédése a legfontosabb feladatunk. Ezért, ha nehéz szívvel is, de meg kellett hoznunk ezt a döntést a körmendi emberek érdekében. Bízom benne, hogy október 28-án, Körmend Város Ünnepnapján már újra együtt élvezhetjük a színvonalas műsorokat és előadásokat!

A programokhoz jó szórakozást, egyúttal pedig jó egészséget kívánok!