Önkéntes segítő programot hirdet Körmend Város Önkormányzata

A koronavírus járvány további terjedésének megakadályozása érdekében Körmend Város Önkormányzata számos intézkedést vezetett be az elmúlt időszakban. A lakosság részéről több megkeresés is érkezett hozzánk, hogy szívesen segítenék az önkormányzat, valamint a szociális intézmények munkáját önkéntes alapon. Így a mai nappal meghirdetjük a körmendi önkéntességi programunkat. A programba várjuk azokat a lakosokat, akik tudnak és szeretnének is segíteni a koronavírushoz kapcsolódó védekezésben, a megfelelő tájékoztatásban, vagy éppen az idős emberek megsegítésében.

A varrni tudó lakosoknak lehetőségük lesz például szájmaszkok otthoni készítésére is, amihez a szükséges alapanyagot az önkormányzat biztosítani fogja. De segítségünkre lehetnek a tájékoztató szóróanyagok lakossághoz történő eljuttatásában, egészségügyi és szociális intézmények fenntartásában, vagy éppen az idős emberek ellátásának biztosításában is!

Az önkéntességi program megszervezésével Stipkovics Imrét, a Polgármesteri Kabinet ifjúsági és sportügyekért felelős kollégáját bíztam meg. A segíteni akaró lakosok jelentkezhetnek a 0630/9554806-os telefonszámon, vagy a stipkovics.imre@kormend e-mail címen!

Fogjuk össze a nehéz időkben is! Minden segítséget köszönünk!

Körmend, 2020. március 20.

Bebes István
Polgármester