Bekövetkezett az, ami egy évvel ezelőtt még elképzelhetetlennek tűnt. Az évek óta alternatív valóságban létező, érdekesen magyarázott győzelmi jelentéseket közvetítő szentgotthárdi Jobbikos képviselő bejelentette, hogy távozik a pártjából. Kész, vége, ennyi volt. A bejelentése viszont nem volt teljesen meglepetésszerű, tavaly ősz óta ugyanis benne volt a levegőben, hogy a körmendi Jobbik szétverése után neki sem lesz már hosszú a pályafutása az egykoron szebb időket is megélt pártban. A folyamatosan az ellenzéki összefogást mantrázó képviselő végül teljesen kiszorult a párt felsőbb köreiből, ezt pedig már nem bírta megemészteni, ezért kereket oldott, abban bízva, hogy valamelyik baloldali szervezet majd felkarolja. Erre azonban még minden bizonnyal várnunk kell néhány hetet.

Addig is itt marad nekünk a politikai öröksége, mely nem igazán hagyott mély nyomott a körmendiekben. Az általa sikeresnek titulált időszak ugyanis nem szólt másról, mint zavarkeltő akciók szervezéséről, és a város érdekeinek módszeres rombolásáról. Bízom benne, hogy a Jobbikból való távozása után átértékeli majd a képviselői munkával járó felelősségét, és alaposabban tájékozódik a városban futó projektekről és kivitelezésekről! Azokról a fejlesztésekről, melyet V. Németh Zsolt képviselő hosszú évek óta folyamatosan segít és támogat.

Illúzióim azért nincsenek. Komoly esélyt látok arra, hogy hamarosan valamelyik baloldali, politikai szervezetben fog feltűnni. Egy bábként, akit Gyurcsány Ferenc rángat zsinóron kénye-kedve szerint. A Jobbikot pedig végleg elmossa majd a baloldali vízözön.