A mai napon több ellenzéki hírportál is tényként számolt be arról, hogy egy kiszivárgott munkaanyagban átalakításokat javasolnak a Magyar Kormány számára, több vidéki kórház tekintetében. Az ellenzéki lapok állítása szerint az átalakítás érintené a Körmendi Kórházat is, ahol a sebészeti kapacitáshoz nyúlnának hozzá. Az, hogy ez bővítést, vagy leépítést jelent, azt a cikkek nem részletezik. Mint ahogyan az sem derül ki, hogy pontosan kitől és miként szivárogtak ki ezek az információk.

Körmend város polgármestereként így visszautasítom mindazt a hangulatkeltést és félrevezetést, melyet ezek a baloldali hírportálok végeznek, immáron nem első alkalommal. Meg nem nevezett források által kiszivárogtatott, állítólagos munkaanyagokra hivatkozva írnak ugyanis kész tényként több vidéki kórház sorsáról.

Egyúttal pedig szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy ígéretünkhöz híven, Körmend Város Önkormányzata a jövőben is kiáll a Körmendi Kórházban elérhető minden egészségügyi szolgáltatás fenntartása és folyamatos fejlesztése mellett. A térségben élő több mint 50ezer ember egészségügyhöz való hozzáférése ugyanis nem lehet vita tárgya.

(Bebes István, Körmend város polgármestere)