Magyarország Kormánya kiemelt feladatként kezeli a magyar családok támogatását és megerősítését. Az elmúlt időszak kormányzati intézkedéseivel összhangban pedig Körmend Város Önkormányzata is jelentős lépéseket tett a körmendi családok helyzetének javítására, életének megkönnyítésére.

Jelentős fejlesztéseket hajtottunk végre a körmendi óvodáknál, melynek köszönhetően a körmendi gyermekek színvonalas körülmények között fejlődhetnek és tölthetik a mindennapjaikat.

Új játszótereket és közösségi tereket hoztunk létre a városban, és jelen pillanatban is több helyszínen folyik játszótéri beruházás a városban.

Ígéretünkhöz híven bevezettük az újszülöttek után járó anyagi támogatást, melyet éves szinten közel 100 család vesz igénybe. Ennek mértékét a következő években jelentősen emelni fogjuk.

A jól működő, egyetemistákat támogató ösztöndíjrendszerünk mellett pedig bevezettük a középiskolások tankönyv vásárlási támogatását, melyet a helyi gimnazisták és szakközépiskolások igényelhetnek meg az önkormányzatnál.

Látható tehát, hogy a kormányzati munkával összhangban, az elmúlt években folyamatosan igyekeztünk segíteni a körmendi családok boldogulását. A célunk az, hogy ezt a munkát tovább folytathassuk, és a jövőben újabb fejlesztésekkel és támogatásokkal erősíthessük meg a körmendi családokat.