Először is szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki a tagnapi rossz idő ellenére kilátogatott a városi rendezvényre, és fontosnak érezte, hogy méltó módon emlékezzen meg az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc eseményeiről!

Engedjenek meg még egy gondolatot, melyre nem szerettem volna kitérni, de mivel néhány internetes hírportálnak köszönhetően a tegnapi városi ünnepségünk országos figyelmet kapott, ezért úgy illik, ha hálánk jeléül róluk is megemlékezünk. Mások egyébként komoly összegeket fizetnek azért a marketingtevékenységért, amit mi most ingyen és bérmentve élvezhetünk. Ez a kis üzenet tehát most nekik szól:

Amikor a márciusi ifjak, megfogalmazták a 12 pontot, az első helyre tették a szabad sajtó megteremtésének követelését. Kívánjuk a sajtó szabadságát, a cenzúra eltörlését! Az azóta eltelt több, mint másfél évszázad alatt, kemény harcok árán a magyarok kivívták ezt a jogot maguknak. Ez a jog azonban felelősség is. A szabad sajtó eszmeisége nem azt jelenti, hogy bárkiről, bármikor, bárhol, bármit írhatnak felelősség nélkül. Nem azt jelenti, hogy pusztán politikai haszonszerzés miatt, egy hazáját szerető tanár, szerencsétlenül megfogalmazott mondatait kiforgatva, hazugságokkal mocskolhatnak be városokat, intézményeket, vagy azok vezetőit. Különösen felháborító, ha ezt egy nemzeti ünnephez kapcsolódóan teszik.

Ezeknek, a magukat haladónak gondoló portáloknak nem a hiteles tájékoztatás, nem a magyar nemzet szolgálata az érdeke. Éppen ellenkezőleg. Nemzetközi nagytőkéseket, idegen érdekeket szolgálnak ki. Olyan brüsszeli bürokratákat, akik lebontanák a nemzetállamokat, hogy a helyüket átvegye egy multikulturális katyvasz, az úgynevezett Európai Egyesült Államok. Éppen az ellen küzdenek tehát, amiért a magyar emberek 1848-ban fegyvert ragadtak: egy független és erős Magyarország ellen. Ha hagyjuk, hogy ez a zajos kisebbség döntsön Európa jövőjéről, akkor, Magyarország megszűnik létezni a magyarok országaként.

Mivel a 444.hu hírportál hazug cikke alkalmas arra, hogy mind a várost, mind pedig a személyemet rossz színben tüntesse fel, ezért természetesen megteszem a szükséges jogi lépéseket.