Több mint 30 millió forintos forrást különít el az idei költségvetés terhére is a körmendi önkormányzat, hogy segíteni tudja a helyi civileket, egyesületeket.

A rendelkezésre álló keretösszegből kulturális és sportprogramokat lehet megvalósítani, de eszközbeszerzésre is fordítható. Az igény évről évre egyre nagyobb, a városvezetés pedig mindenhova próbál juttatni a támogatásból.

Tavaly a 34 millió forintból kapott például a Bereki Bárkás Egyesület, ők a többi közt a víz világnapja és a Rába-takarítás programjaira fordították a kapott összeget. A Batthyány Lovas Bandérium a lovasfelszereléseit újította meg, a Csaba József Honismereti Egyesület a várostörténeti akadémiai előadásokat szervezte meg, a Senior Néptáncegyüttes rendezvények lebonyolítása mellett új viseleteket varratott.

Az AlteRába, a Vasmarock Piknik fesztiválok, valamint a Körmendi Figyelő című folyóirat kiadása is ebből a forrásból valósulhatott meg. A 3FK Fotóklub a Körmendi Kulturális Központ anyagi kiegészítésével egy tévét vásárolt, így nagy felbontásban válogathatják és dolgozhatják fel fotóikat. A 2019-es pályázati űrlapokat a polgármesteri hivatalban lehet igényelni.

(vaol.hu / Fotó: Jámbori Tamás)