“Karácsonykor az ember mindig hisz egy kissé a csodában, nemcsak te és én, hanem az egész világ, az emberiség, amint mondják, hiszen ezért van az ünnep, mert nem lehet a csoda nélkül élni.” – Márai Sándor

Kedves Körmendiek, kedves Barátaim!

Decemberben minden kicsit lelassul körülöttünk. Megállunk, észrevesszük azt, amit talán a hétköznapok rohanásában nem, és értékeljük az elmúló évet.

Erre buzdítom Önöket is! Először is engedjék meg, hogy az év végéhez közeledve, köszönetet mondjak mindazoknak, akik egész esztendőben segítették településünk fejlődését és az önkormányzat munkáját.

Ahogy Márai is írja, van ebben az időszakban valami igazán különleges: mindannyiunkban ott lapul ilyenkor a csillogó szemű gyerek, aki a csodára vár. Napjainkban mégis egyre nehezebb elérni, hogy lélekben is el tudjunk csendesedni Karácsonyra.

A környezetünk már ünneplőbe öltözött, az ajándékok már becsomagolva és sokszor késő lesz, mire megértjük, nem az számít, hogy a fa alatt mi van, hanem, hogy kik vannak körülötte. A család, a barátok, a szeretteink, akiktől elég egy mosoly, egy kedves szó vagy egy jóízű beszélgetés, amit szívből fakadó szeretettel csomagoltak.

Kívánom mindenkinek, hogy a szeretet és a vele járó békesség tegye széppé az ünnepeket. Leljék meg örömüket szeretteikben és embertársaikban, hogy a karácsonyt és az új esztendőt új szívvel és újult erővel kezdhessük!

Áldott, békés szeretetteljes karácsonyt és boldog új évet kívánok mindenkinek!