Csomagolóüzemmel és technológiai fejlesztéssel bővíti körmendi gyárát az Egis Gyógyszergyár Zrt. Korszerű onkológiai készítményeket tudnak majd gyártani itt. A csaknem 8 milliárd forintos beruházásba 1,1 milliárd forinttal száll be a magyar kormány.

Csomagolóüzemmel bővül, újfajta gyógyszerek fejlesztésére és gyártására is képes lesz az üzem. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közölte: a beruházáshoz csaknem 1,1 milliárd forint vissza nem térítendő kormánytámogatást kap a vállalat. A politikus a technológiaintenzív fejlesztés jelentőségével indokolta az állami hozzájárulást.

– Az Egis fontos stratégiai partnere a városnak. Az elmúlt ötven évben a gazdaság területén, az egészségügyi beruházások során, szociális, kulturális területen és a sportban is segítették a város fejlődését – mondta el Bebes István, Körmend polgármestere. Kiemelte, hogy csaknem nyolcszáz dolgozója van a körmendi gyógyszergyárnak, a beszállítókat is nézve a körmendi családok mintegy harmada érintett az üzemben.

– A körmendi emberek bebizonyították, hogy érdemes rájuk számítani, alkalmasak arra, hogy komoly feladatokat hajtsanak végre, ezt honorálja az Egis Gyógyszergyár Zrt. menedzsmentje és Magyarország kormánya – vélekedett a polgármester.

A várost a térség országgyűlési képviselője, V. Németh Zsolt is képviselte a bejelentésen, ahol Hodász István, az Egis Zrt. vezérigazgatója elmondta: a vállalat forgalomnövekedése tette lehetővé az új beruházást. A bővítéssel korszerű onkológiai készítmények előállítására is alkalmassá válik a körmendi gyógyszerüzem. A mostani gyárépülettel szomszédos ingatlanon bővül az üzem a négyéves programban: ott lesz a korszerű gyógyszercsomagoló, három gépsorral. Kedvező a helyszín adottsága már csak azért is, mert zárt láncban, a működő üzemek leállítása nélkül illeszthetők a meglévő rendszerekhez az új technológiai folyamatok.

(vaol.hu)