Átadták az idén nyáron felújított dr. Batthyányné Coreth Mária Óvoda és Bölcsőde székhelyintézményének udvarát. A gyerekek mostantól modern, biztonságos környezetben játszhatnak.

Ma már egyre nehezebb elérni, hogy a szoba négy fala helyett, a televízió és számítógép bűvöletéből kilépve, a szabadban játszanak a gyerekek – világított rá a modern kor problémájára Bebes István, Körmend polgármestere az ünnepélyes átadón. Felidézte: honnan hova jutott a helyiek között csak bartóki óvodaként emlegetett intézmény az elmúlt évek beruházásainak köszönhetően.

Az intézmény vezetése örömmel szerzett tudomást arról a lehetőségről, hogy egy pályázat keretében az épület körüli zöld területre új játszóeszközöket lehetne beszerezni állami támogatással – ezt már Vadász Mária, a dr. Batthyányné Coreth Mária Óvoda és Bölcsőde intézményvezetője mondta el. – Ami akkor még csak terv volt, hogy tartós, időtálló, különböző funkciójú és szabványos játékok legyenek, mára valósággá vált – tette hozzá. A megvásárolt eszközök között van hinta, csúszda, lepkemászóka, kombinált vár és egy újdonságnak számító bújócska cső is. A kiválasztásuknál fontos szempont volt, hogy jól fejlesszék a gyermekek mozgását, egyensúlyérzékét, állóképességét és ügyességét is egyben.

A biztonságos használat és a sérülések megelőzése érdekében minden elem alá gumiburkolat került. A helyi óvodai pedagógiai program kiemelt területe a mozgás. Azzal, hogy az udvarra is új eszközök kerültek, az intézmény a kicsik mozgásigényének kielégítésére, többféle mozgásforma gyakorlására kifejezetten alkalmassá vált.

(vaol.hu)