Terepszemlén járt Bebes István, Körmend polgármestere a városban jelenleg zajló két nagyberuházásnál.

Először a Rákóczi úti lakások és a Dózsa György utca közötti közösségi tér rekonstrukcióját nézte meg. Mint mondta: a városlakók igényeinek megfelelően mintegy 3900 négyzetméteren dolgoznak most azért, hogy a fiataloktól egészen az idősekig mindenkinek legyen lehetősége ott a szabadidejét hasznosan eltölteni.

A munkák nagy része már kész, de azért még van fel­adat. A területen probléma volt nemrég a csapadékvíz elvezetése, azóta a törmelékek kitisztításával megoldották ezt is. Hátravan a tereprendezés, egy régi kémény elbontása, a gyaloglófelület és a kutyafuttató kialakítása, valamint további játszó- és szabadidős eszközök elhelyezése. A 285 millió forintos zöld város beruházás várhatóan ez év végére elkészül.

Ehhez a projekthez szorosan kapcsolódik az a fejlesztendő kerékpár­út, amely a város központját köti össze az iparterülettel. Erre 219 millió forintot nyert el az önkormányzat, és biztosítani tudják vele a balesetmentes bicikliközlekedés feltételeit. Ott is a tereprendezés zajlik, az aszfaltozás október végén kezdődhet, átadása pedig még a tél beállta előtt lesz.

(vaol.hu)