Már elkészült az első aszfaltréteg kétharmada: jól halad a 8-as főút körmendi szakaszának megújítása. A város önkormányzata is hozzátesz a munkához, várhatóan augusztus elejére végeznek.

Harminc kilométer per órás sebességkorlátozás és időszakos útlezárások mellett folyik a munka a 8-as főút körmendi szakaszán. Van, ahol a régi burkolatot marják fel, máshol már az első új réteg is az útra került. Augusztus elejére lesz kész a felújítás, addigra két rétegben kerül 12 centiméteres aszfaltréteg a 8-asra mintegy 3,4 kilométeren. Természetesen új burkolati jeleket festenek fel, ahol kell, kicserélik a táblákat, árkot tisztítanak és három buszöböl felújítása is kapcsolódik a munkához – sorolta Bebes István, Körmend polgármestere. Bruttó 823 millió forintba kerül az áprilisban kezdett és 120 naposra tervezett munka. Hozzátette azt is: az önkormányzat egyszer 25 millió forinttal, a közműcserékkel pedig mintegy 12 millió forint értékben egészíti ki az építkezést. Például helyreállítják a csapadékcsatornát a Korona vendéglőnél, ivóvízvezetéket cserélnek a Thököly és a Mátyás király utcák között, négy utcának a 8-as főútra csatlakozását újítják meg, valamint kicserélnek 25 aknafedlapot. A polgármester emlékeztetett, hogy kezdeményezték a főút alatt átvezető gyalogos-aluljáró megszüntetését, erre egyelőre nem volt lehetőség, a várost elkerülő útszakasz forgalomba helyezése után felülvizsgálják a kérdést.

Bebes István elmondta még: a munkálatok miatt számítani kell további torlódásokra, forgalomkorlátozásokra, ehhez türelmet kért a helyiektől. Az elmúlt hetekben különösebb probléma nélkül folyt az építkezés, reméli, így lesz a jövőben is.

(vaol.hu)