Körmend Város Önkormányzata a korábbi évekhez hasonlóan idén is komoly összegekkel támogatja a helyi civil élet képviselőit.

A képviselő-testület az áprilisi ülésén döntött ugyanis a körmendi egyesületek, intézmények és magánszemélyek kulturális- és sportrendezvényeinek pénzbeli támogatásáról. Összesen 54 támogatási kérelmet bíráltak el a képviselők, akik 34 millió forintot osztottak szét a támogatást igénylők között.

„Évről-évre növekszik a támogatási kérelmet benyújtók száma, valamint az igényelt összeg mértéke. Éppen emiatt az idei évben úgy döntöttünk, hogy 2 millió forinttal megnöveljük a szétosztható keretet.  A város ugyanis olyan értéknek tekinti ezeket az egyesületeket és az általuk végzett munkát, melyet meg kell őriznünk az utánunk jövő generációk számára, és amit a lehetőségeinkhez mérten a lehető legnagyobb mértékben támogatnunk kell. Személyesen is fontosnak tartom, hogy akár anyagilag, akár egyéb módon hozzájáruljunk ezen szervezetek értékmegőrző, értékteremtő tevékenységéhez. Az elmúlt években olyan partneri kapcsolatot sikerült kialakítanunk a civil szférával, amik a kölcsönös együttműködésen és a kölcsönös segítségnyújtáson alapulnak. Mindannyian itt élünk, mindannyian szeretjük az otthonunkat, a városunkat, és mindannyian Körmendért és az itt élőkért dolgozunk. Ez a közös kapocs. Ez pedig mindenképpen bizakodásra ad okot a jövőre nézve.”- emelte ki Bebes István, Körmend város polgármestere.