Évek hosszú sora óta az augusztus 19-ét megelőző héten színvonalas programok kíséretében készül Körmend városa és a városkörnyék államalapításunk évfordulójának megünneplésére. Most, 2017-ben is tisztelettel és szeretettel várjuk a városunkba érkező, kikapcsolódásra és ünneplésre vágyó érdeklődő látogatókat.

Hangos és színes rendezvények váltják egymást a Szabadság téren, a Batthyány-kastély udvarában és kertjében, valamint az ezerarcú Rába folyó partján. Mindenki megtalálhatja magának a neki leginkább tetsző programot a gasztronómiától a kultúrán át a sportig, a visszafogottságtól a csillogásig.

Felemelő ünnepi megemlékezéssel adózik a város és a Rába mentén évről évre összegyűlt többezres tömeg Szent István államalapító királyunk emlékének és az államalapítás történelmi jelentőségének. A folyó partján megelevenedik a múlt és jelen, a vízen fények kíséretében a Rába-parti kultúrák és közösségek vonulnak fel csónakjaikkal. Színpompás tűzijáték zárja az öreg Rába felett a programot.

A Körmendi Napok során ünnepelünk. Az ünnep ritmust és tájékozódási pontokat ad számunkra, növeli az összetartozás érzését. Kiemel a hétköznapokból. A közös készülődés és közös programok erősítik az emberi kapcsolatokat, együttes élményt nyújtanak.

„Az ünnep üzenetek sora, felismerhető benne a közösség értékrendje, a tisztelet, a megbecsülés, a tradíció és az előretekintés jele is. Az ünnep ambíció, törekvés, igény és minőség. Az ünnep – ahogy már említettem, üzenetek sora. Üzenet azoknak, akik az ünneplés részesei, és üzenet azoknak, akik csak a majdani ünneplés lehetőségét hordozzák. (dr. Villányi László)

A Körmendi Napok rendezvényein keressük azokat a felfénylő pillanatokat, amelyek a barátságról szólnak. Minden nap találjunk valami szépet és újat, amit megtanulhatunk a világról. Hogy sok ilyet találjunk, találkozzunk az augusztusi Körmendi Napokon!

Maradandó élményekben gazdag időtöltést kívánok minden Kedves Vendégünknek!