Mint már korábban beszámoltunk róla Körmend Város Önkormányzata hét különböző fejlesztésre, összesen több mint másfél milliárd forintnyi támogatási forrást nyert el a Területi Operatív Program keretein belül.

A kerékpárút-hálózat fejlesztése mellett megújulhat a város egyik jelentős, lakóövezetben található zöldterülete is. A Dózsa György utca és a „208 lakások” által közrefogott park és környékének rehabilitációjára ugyanis 285 millió forintot nyert el Körmend Város Önkormányzata. A projekt célja, hogy az épületek által közrehatárolt, leromlott képet mutató park rekonstrukciójával az ott élők lakókörnyezete megújuljon, még vonzóbb legyen, és új funkciókkal lássák el a közel 3900 négyzetméternyi területet.

„A tavalyi évben igényfelmérést végeztünk a lakosság körében, hogy melyek azok a funkciók mellyel a városi tér környezettudatos, családbarát és klímatudatos módon újulhat meg. Szerencsére rengeteg visszajelzés érkezett, melyeket igyekeztünk beépíteni a projekt tartalmába. Ennek keretein belül most végre megtörténik a helyszínen a zöldfelület növényállományának rekonstrukciója, a csapadékvíz közvetlen hasznosítása, és egy olyan aktív, az egész város számára elérhető rekreációs zöldterületet fogunk kialakítani, ahol minden korosztály megtalálja a számára kedves időtöltési lehetőséget. Fontos, hogy az átalakítás során rendezzük a parkolás kérdését is, hiszen ez jelen pillanatban eléggé kaotikus képet mutat a helyszínen és annak környékén.”- ismertette a fejlesztés tartalmát Bebes István polgármester.

A városvezető elmondta, hogy a lakosság részéről jogosan megfogalmazott elvárás, hogy legyen a városban egy minden igényt kielégítő, és minden előírásnak megfelelő, modern játszótér, így ennek megvalósítását elengedhetetlennek tartja.

„Úgy gondolom, hogy a játszótér kialakítására érdemes és kell is pénzt áldozni, hiszen jogos elvárás, hogy gyermekeink és unokáink biztonságos és kulturált körülmények között játszhassanak. Az elmúlt években egyébként több kísérletünk is volt arra, hogy színvonalas játszótereket alakítsunk ki a város különböző pontjain, ezek azonban sajnálatosan vandál személyek áldozatává váltak. Ezen személyek komoly károkat okoztak nem csak a városnak, de minden kisgyermekes családnak is. Azért, hogy ez még egyszer ne fordulhasson elő a már meglévő, valamint az újonnan létrehozandó játszótereinket fel kell szerelnünk azokkal a biztonsági rendszerekkel, melyek segíthetnek a rongálások megelőzésében.”- emelte ki Bebes István.

A városvezetés egyébként az elkövetkezendő időszakban felveszi a kapcsolatot a különböző szülői közösségekkel, hogy a javaslataik alapján tudják kialakítani a létrehozandó játszóteret.

A tervek között szerepel még a helyszínen található sportpálya felújítása, egy nyilvános mosdó és egy esőbeálló kialakítása, valamint egy szabadtéri fitnesz park, egy pihenőpark, valamint egy futópálya és egy kutyafuttató létrehozása is.

„Ezzel a beruházással egy valóban többfunkciós, komplex zöldövezet jöhet létre a város szívében, ahol a legkisebbektől a legidősebbekig, a sport szerelmeseitől, a családokon át a pihenni vágyókig mindenki megtalálhatja a maga számára kellemes és hasznos szabadidős programot.” – zárta ismertetőjét a polgármester.