Tegnap hivatalosan is átadásra került a körmendi kórház megújított épülete. Az 1,7 milliárd forintból modernizált intézmény nem csak külsőségeiben újult meg, hanem eszközparkjában is jelentősen fejlődött. Hosszú út vezetett eddig a napig. Sokszor kemény harcokat kellett folytatnia a városnak azért, hogy a körmendi kórház tovább működhessen, és az intézmény integrációja zavartalanul megvalósulhasson. Tettük mindezt azért, mert tudtuk, hogy a körmendieknek és a térségben élőknek fontos, hogy legyen egy olyan intézménye a városnak, ami több tízezer térségben élő egészségügyi ellátását biztosítja. Nem dőlhetünk azonban elégedetten hátra, hiszen tovább kell dolgoznunk azért, hogy a városunkban lévő alapellátáshoz kapcsolódó egészségügyi szolgáltatók további integrációja is megvalósulhasson.

Látható tehát, hogy nem álltunk meg a kórház főépületének megújításánál, hanem folyamatosan keressük azokat a lehetőségeket, amelyekkel még jobbá, még színvonalasabbá tehetnénk a Körmendi egészségügyi szektort. Ez a célunk, hiszen az itt élők jogos elvárása, hogy a lehető legjobb ellátásban részesüljenek, azok, akik erre rászorulnak. Úgy gondolom, hogy a körmendiek büszkék lehetnek erre az intézményre. Büszkék lehetünk az elődeinkre, akik megalkották és azokra is, akik jelen pillanatban működtetik.

Egyúttal pedig Köszönettel tartozunk mindenkinek, aki segített abban, hogy ez a nagyon komoly beruházás megvalósulhasson! Külön köszönettel tartozunk azoknak a dolgozóknak és betegeknek, akik az átalakítás alatt is türelemmel és megértéssel viszonyultak az aktuális helyzethez!