Újra decembert írunk, a város pedig ismét ünneplőbe öltözött, karácsonyi fények díszítik az utcákat és a házakat. Megkezdődött az adventi időszak, amely a várakozás és az ünnepi készülődés izgalmával színesíti a megszokott mindennapjainkat.

A televízió, a rádió, az újságok megszámlálhatatlanul ontják a reklámokat, bőkezű vásárlásra csábítva az embereket. A vásárló tömegeket látva bizonyára önök is gyakran felteszik magukban a kérdést: Mi a karácsony valódi üzenete, miről is kellene, hogy szóljon ez a nagyszerű ünnep?

Hiszem, hogy sokkal többről, mint amit a reklámok el akarnak velünk hitetni. Hiszem, hogy ilyenkor újra előtérbe kerülnek azok az értékek, amelyek a mai rohanó világban bizony gyakran a háttérbe szorulnak. Ilyenkor újra és újra rájövünk, hogy nem a drága tárgyak, nem a rengeteg ajándék okozza a valódi örömöt, hanem a családi együttlét, egy rég nem látott baráttal való találkozás vagy éppen a közös élmények megélése az, amely boldoggá teszi a lelkünket. Rájövünk, hogy a valódi értéket nem lehet megfizetni, hiszen nincsen ára. A kincs, amiért nap mint nap felkelünk, dolgozunk, hajtunk, valójában mindvégig ott volt velünk, mellettünk, mindig is a miénk volt.

Kívánom önöknek, hogy idén karácsonykor is álljanak meg egy pillanatra, és ismerjék fel az ünnep valódi értelmét, a szeretetet, amely nem reklámozza magát a televízióban, nem köszön vissza a hirdetésekből, hanem mindvégig ott van bennünk és körülöttünk! Ott van a gyermekeink, unokáink, szüleink, nagyszüleink, társaink lelkében és szemében. Vigyázzunk rájuk és közösségeinkre nemcsak az előttünk álló hetekben, hanem a hátralévő földi életünk minden napján! Ezekkel a gondolatokkal kívánok mindannyiuknak áldott, békés és szeretetben gazdag ünnepeket!

Tisztelettel:

Bebes István
Körmend Város Polgármestere