Tisztelt Tompa László!

Azért nincs értelme haragot és dühöt éreznie, mert egy nyilvánvalóan politikai jellegű, lakossági fórumnak álcázott rendezvényre sem én, sem az alpolgármester nem megy el. Meggyőződésem, hogy a felmerült problémákat szakmai oldalról kell megközelíteni és a megoldásokat megtalálni.

Az, hogy a hisztériakeltésben ön élen járt az elmúlt időszakban, megnyilatkozásaiban pedig folyamatosan ellentmondásba került bizonyára nagy terhet ró önre. Ennek tisztázására nem egy politikai lakossági fórum a legalkalmasabb. Sajnálom, hogy eljutott oda, hogy már a szélsőséges Jobbikkal kell szövetséget kötnie, és így csapja be azokat a választókat, akiket sikerült megtévesztenie.

Mint a várost vezető polgármesternek kötelességem, hogy az itt élők biztonságát a hatóságokkal együtt garantáljam. Megértem, hogy a sikeres, és eredményes munka zavarja önt, és azokat, akik a feszültségkeltésben, politikai haszonszerzésben érdekeltek.

Kérem, egyeztessen jogászokkal, és a belterület, valamint a tulajdonjog fogalma közti különbségekben tájékozódjon! Körmendi belterület például az Ada bútorgyár is, ahol sok száz körmendi és városkörnyéki ember dolgozik, mégsem szól bele az önkormányzat az ott folyó munkába.

Minden bizonnyal nagy önön a nyomás ezért sikerült egy jövőbeni dátumot megadnia levelében. A jövőt én sem látom, így a 2016 szeptemberi közgyűlésről nem tudok érdemben nyilatkozni. Hogy tavaly szeptemberben miért nem kapták meg a polgárőrök a szükséges eszközöket, annak az az egyszerű magyarázata, hogy akkor még nem indokolta semmi, hogy a városnak ilyen jellegű feladatokat kell ellátnia. Most viszont, hogy működik az ideiglenes állomás saját keretemből is segítem a munkájukat. Örömmel venném, ha ön és társai is segítenék ezt a munkát!

Hogy mit nevezünk mértékadónak az nézőpont kérdése, hiszen az elmúlt napokban az ATV-től a Hír Tv-ig minden csatornát megjárta az ön félelemkeltő akciója. Hogy miért nem hívtam önt fel egyből annak az az oka, hogy alaptalanul bíztam a józan ítélőképességében, és magam is azt hittem, hogy csupán egy gonosz tréfának lett áldozata, ám kiderült, hogy ön maga volt a tréfa, csak fordítva sült el az akció.

Kérem, hogy tanúsítson mértékletességet, engedje dolgozni azokat, akik a városban valóban érdemi munkát végeznek!

Ha valóban vannak szakmai kérdései, az illetékesek állnak a rendelkezésére.

Körmend, 2016. május 19.

Üdvözlettel:
Bebes István
Körmend Város Polgármestere