„Németh János a Kölcsey gimnázium emlékezete”

Németh János nyugalmazott középiskolai tanár az Eötvös Loránd Tudományegyetem szenátusa által kibocsátott gyémántdiplomáját vette át a gimnázium galériájában november 19-én megrendezett ünnepségen.  Bebes István polgármester, Farkas Tiborné a KLIK körmendi tankerületének igazgatója és Laczó Tamás intézményvezető, valamint egykori és jelenlegi kollégái köszöntötték a nyugalmazott pedagógust.

Németh János, az idén februárban ünnepelte 85. születésnapját. Diplomáját szűkebb családjának és hitvestársának köszönhette. 60 évvel ezelőtt, 1955 júliusában szerezte meg magyar nyelv és irodalom szakos középiskolai tanári oklevelét az ELTÉ-n. Ugyanabban az évben kötött házasságot és szeptembertől a körmendi gimnáziumban kezdett dolgozni. Négy és fél évtizedes aktív pedagógusi munkája során generációkat tanított.

Szakmája iránti hűsége Jani bácsit a „Kölcsey Ferenc Gimnázium emlékezetévé” avatja.  Nem szereti az ünneplést, világ életében szerény ember volt, ezért is ragaszkodott ahhoz, hogy gyémántdiplomáját ne a városi ünnepségen kapja meg. Megköszönte, hogy Bebes István polgármester személyesen adta át a díszes dokumentumot. Hálás szavakkal szólt egykori és volt kollégáihoz, akiknek körében örömmel tanított, és – mint mondta – nehezen is ment el nyugdíjba.

A kollégák hajdani fotókból összeállított montázsképpel gratuláltak volt kollégájuknak a jeles évforduló alkalmából.