Körmendre látogatott Dr. Puskás Imre a Miniszterelnökség kulturális örökségvédelemért felelős helyettes államtitkára. Látogatásának célja a Batthyány Örökségközpont, valamint a teljes kastélyegyüttes megtekintése volt. A Bebes István polgármesterrel folytatott megbeszélés során a helyettes államtitkár részletesebben is megismerkedhetett a kastélyegyüttes hasznosítási koncepciójával is.

A város vezetője ismertetőjében kiemelte, fontos, hogy lépésről-lépésre haladva sikerüljön nem csak külsőségeiben, hanem funkcióiban is megújítani ezt a fantasztikus épített örökséget. A koncepció megvalósításához, a hazai források mellett, Európai Uniós pályázati lehetőségeket is fel szeretnének használni.

„A célunk nem más, mint, hogy továbbhaladva az Örökségközpont kialakításával megkezdett úton, fokozatosan építkezve, sikerüljön megújítanunk a teljes Batthyány kastélyt és a hozzá tartozó kiszolgáló épületeket. A hasznosítási koncepcióban szereplő elképzelések olyan új kulturális és turisztikai funkciókkal bővítik a kastély lehetőségeit, amelyek méltó módon állítanak emléket a Batthyány család életének, munkásságának és örökségének.”- emelte ki Bebes István, polgármester.

Az ismertetőt és a megbeszélést követően Dr. Puskás Imre megtekintette a már elkészült Örökségközpontot, valamint a kastélyhoz tartozó egyéb épületeket. A jelek szerint a tervek elnyerték a tetszését a helyettes államtitkárnak, hiszen ígéretet tett rá, hogy képviselni fogja a körmendi kastély ügyét a magyar kormány és az egyéb fórumok előtt.