Az Önkormányzatnak két olyan pályázati programja fut, mely utófinanszírozással valósul meg, vagyis a pénzügyi teljesítést meg kell előlegezni a városnak, s csak az elszámolást követően térülnek meg a kiadások. Az egyik a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében zajló napelemek telepítése, melynek forrásigénye 35 mFt. A másik az Államreform Operatív Program (ÁROP) során elnyert, a területi együttműködést segítő programok kialakítását megvalósító projekt, melyhez 25 mFt szükséges. A hitel lejárata 2015. december 31., fedezetéül pedig a pályázati támogatások összege szolgál.

A Bartók ltp. 5. sz. épületének felújítása szintén olyan feladat, amely pályázati források elnyerése esetén is láthatóan jelentős saját forrást is igényelni fog, tekintve az épület lepusztított állapotát. A belső felújításokra pályázati forrás nem tervezhető, így a jelenlegi kalkulációk alapján nagyságrendileg 90 mFt saját erő előteremtése szükséges. Ez esetben három éves futamidővel, és az éves költségvetésben megteremtett fedezettel számolnak a képviselők. Ugyanakkor mivel éven túli hitelről van szó, ezért a stabilitási törvény szerint Kormányengedély beszerzése szükséges a hitelfelvételhez. Ennek eljárásrendje 3-4 hónapot vesz igénybe.

A képviselők felhatalmazták a polgármestert a pályázatok előfinanszírozásához szükséges hitelfelvétel ügyében történő szerződések megkötésére, valamint az éven túli hitel esetében a Kormányengedély megszerzéséhez történő előkészítő feladatok elvégzésére.