Az elmúlt években a városi vagyon védelme érdekében folyamatosan bővítésre került a kamerahálózat, mely egyszerre szolgálja a megelőzést, és segítséget nyújt a rongálások felderítésében is. A Várkertben is több esetben vandálok tették tönkre a játszóteret, ezért az Önkormányzat ajánlatot kért a Várkert védelmét szolgáló biztonsági kamera felszerelésére. A beszerzés 1.835.125 Ft-ba kerül, ami magába foglalja a tervezési és beüzemelési költségeket is. Sajnálatos esemény erősítette meg az intézkedés szükségességét. Bebes István polgármester arról tájékoztatta a testületet, hogy a Várkertben levő egyik köztéri szobrot festékkel öntöttek le. Elkeserítőnek tartja a városvezető, hogy lassan mindenhová kamerákat kell telepíteni azért, hogy a közösségi értékek ne sérüljenek, vagy legalább az elkövetők felelősségre vonhatók legyenek. Mindez nem kis kiadással jár, amit más fontos területeken is lehetne hasznosítani. A képviselők a céltartalékból biztosították a biztonsági kamera beszerzéséhez és beüzemeléséhez szükséges fedezetet.

A Batthyány Örökségközpont kialakításáról is részletes tájékoztatást kaptak a képviselők az április 23-án lezajlott informális tanácskozáson, melyen első körben egyeztettek a város társadalmi-gazdasági programjáról. A programnak csak első lépése a Látogatóközpont kialakítása, mely 800 mFt támogatás segítségével most van kivitelezés alatt. Az Örökségközpont az egész kastély épületét érinti, s hosszú távú feladatot jelent az Önkormányzat számára. A Látogatóközpont gépészetének, villamossági- és színpadtechnikai és belsőépítészeti feladatainak elvégzéséhez, valamint a kastély tereinek megnyitása érdekében szükséges bontási munkálatokhoz (volt cipőgyári épületek esetén) további pályázatokra van szükség, melyek sikeréhez tervezési feladatokat kell elvégezni. A költségbecslések és közbeszerzési árajánlatok alapján 15,24 mFt-ot különített el erre a Képviselő-testület.

Forrást biztosítottak a képviselők a muzeális intézmények szakmai támogatására kiírt pályázaton való részvételhez, mely 3,9 m Ft önerőt tartalmaz, a pályázat összege 38,9 mFt.

Két önerő nélküli pályázat benyújtását is támogatták a képviselők. A Körmendi Közös Önkormányzati Hivatalban családbarát munkahely kialakítását célzó pályázat benyújtására kerül sor. Ennek során olyan intézkedések bevezetése és rendezvények (képzések) megtartása történik, amelyek elősegítik a hivatal családbarát munkahellyé való alakítását.

A Járásszékhely települési önkormányzatok által fenntartott múzeumok szakmai támogatását szolgálja a másik pályázat. A járás településeihez kötődő kulturális örökség hozzáférhetővé tételének és a területi egyenlőtlenség felszámolásának elősegítésére a körmendi Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeum népművészeti témájú időszaki kiállítás rendezését és a témában – a körmendi járás településein – előadások tartását tűzte ki céljául.