Mozgalmas volt az elmúlt időszak, sok beruházás megvalósult. Ugyanakkor van még teendő, összegez Bebes István polgármester.

Mozgalmas volt az elmúlt időszak, sok beruházás megvalósult. Ugyanakkor van még teendő, összegez Bebes István polgármester.

Bebes István nagy értéknek nevezte a Batthyány Örökségközpont projekt beindulását, a közműfejlesztéseket. Mint mondta, a város költségvetése stabil, intézményei jól működnek (Fotó: Jámbori Tamás)

– Rohanó világban élünk, alig tudunk a számtalan teendő mellett egymásra figyelni. Az év vége egy kicsit elgondolkodtat. Ha a feladatok sorát nézem, talán hosszabb napokat kellene kívánnom – fogalmazott Bebes István polgármester, akit év végi számvetésre kértünk.

– Sok mindent elvégeztünk, de akad még teendő bőven. Utóbbinál a kórház, a kastély, vagy a várkert fejlesztésére, modernizálására gondolok. Jómagam nem pillanatnyi helyzetekben, sokkal inkább folyamatokban és célokban gondolkodom. Ennek egyik példája a belváros átalakítása, mely a Vida József utcával kezdődött, a Szabadság térrel folytatódott, és a Batthyány-kastélynál tart jelenleg. Szerves egységként kezeljük ezeket a területeket. Az átalakítások is azt a célt szolgálták és szolgálják, hogy a különböző városi rendezvények során ezek a helyszínek mindinkább összekapcsolódjanak. A kastélyban az egykori lovarda jelenlegi átalakítása, a Batthyány Örökségközpont kialakítása szintén minőségi változást fog jelenteni, növeli a város turisztikai vonzerejét, valamint szó szerint és képletesen is kinyílik a városközpont és az emberek felé. A kastélypark ugyancsak említhető, ahol szintén jelentős változások történtek. Ugyanígy a közösségi közlekedés területén, ahol a vasúti és az autóbusz közlekedést biztosító társaságokkal összefogva korszerűbb és gyorsabb lett a közlekedés, mindehhez megújult és komfortosabb környezet is társul – fogalmazott a polgármester, aki kiemelte az infrastrukturális fejlesztéseket, leginkább a szennyvízhálózat kiépítését.

– Alsóberki, Felsőberki és Horvátnádalja városrészek bekötése a rendszerbe óriási előrelépés. Az utak felújítása folyamatos feladat, amelyre egyre nehezebb pályázati forrásokat találni. Egyik alapvető célunk a munkahelyteremtés. Ennek sok összetevője van. Mi úgy gondoljuk, a kiépített úthálózat, a kedvező környezet, a vállalkozóbarát önkormányzat és a remélt, általános gazdasági fejlődés együttesen hozhatja el e téren is a jelentős változásokat. De addig is tesszük, amit kell, amit lehet. Így például ösztönözzük és támogatjuk a mikro- és a kisvállalkozásokat – hallottuk. – Nehéz egy évet belesűríteni egy-két mondatba. Ha a feladatok sorát nézem, talán hosszabb napokat kellene kívánnom. Mivel ez nem lehetséges, így leginkább az marad, hogy hatékonyabban végezzük munkánkat, döntéseink segítsék elő a város további fejlődését. Hogy mindenki úgy érezze, hogy jó itt élni – fogalmazott Bebes István.