Hétfőn megalakult a város új képviselő-testülete. A korábbi kettő helyett egy alpolgármestere lesz a Rába parti városnak.

A Himnusz közös eléneklése után Mosonyi Antal, a helyi választási bizottság elnöke ismertette a hivatalos eredményeket. A 9 ezer 624 választópolgár közül 3 ezer 884-en adtak le érvényes szavazatot. A polgármesteri széket ismét Bebes István nyerte el, 2 ezer 438 szavazattal. Képviselők lettek: Tóth Gábor, Ferencz Gyula, Geosics László, Czvitkovics Gyula, Szabó Ferenc, Faragó Gábor, dr. Hadnagy Ádám, Csák Tamás, Auer Miklós, Hajós Gáborné és Tompa László.

Hétfőn megalakult a város új képviselő-testülete. A korábbi kettő helyett egy alpolgármestere lesz a Rába parti városnak.

A Himnusz közös eléneklése után Mosonyi Antal, a helyi választási bizottság elnöke ismertette a hivatalos eredményeket. A 9 ezer 624 választópolgár közül 3 ezer 884-en adtak le érvényes szavazatot. A polgármesteri széket ismét Bebes István nyerte el, 2 ezer 438 szavazattal. Képviselők lettek: Tóth Gábor, Ferencz Gyula, Geosics László, Czvitkovics Gyula, Szabó Ferenc, Faragó Gábor, dr. Hadnagy Ádám, Csák Tamás, Auer Miklós, Hajós Gáborné és Tompa László.

Az új, 12 tagú testület. Balról jobbra: Ferencz Gyula, Geosics László, Auer Miklós, Csák Tamás, Bán Miklós, dr. Hadnagy Ádám, Faragó Gábor, Bebes István, Szabó Ferenc, Tóth Gábor, Tompa László és Czvitkovics Gyula. Fotó: Szendi Péter

A választási bizottág elnöke bejelentette, hogy az MSZP színeiben kompenzációs listáról bejutott Hajós Gáborné visszalépett, helyére Bán Miklós (MSZP) került. Ezt követően letették az esküt a testület tagjai, majd a régi-új polgármester vázolta az elkövetkezendő időszak feladatait. Kiemelve: a legfontosabb teendő a munkahelyteremtés. Bebes István utalt arra, hogy ez a helyi kis- és mikrovállalkozások, valamint az infrastruktúra erősítésével érhető el.

Az ülésen módosították a szervezeti és működési szabályzatot. A következő 5 évben 3 bizottság működik a testület mellett: a pénzügyi és közbeszerzési, a városfejlesztési és városüzemeltetési, a társadalmi és ifjúsági. A kulturális terület az alpolgármesterhez tartozik. Ez utóbbit titkosan választották meg, Szabó Ferenc korábbi alpolgármester személyében. Döntöttek a díjazásról is. A képviselők havi bruttó 79 ezer forintban részesülnek, a bizottsági tagságért további bruttó 39 ezer forint jár. A bizottsági elnökök bruttó 69 ezer forintot kapnak. Aki két bizottságban dolgozik, annak bruttó 54 ezer forint lesz a díjazása.

(VN)